TENTANG KAMI

Mengapa memilih Malaysia?

"Malaysia mendapatkan anugerah IMTJ Medical Travel Awards pada tahun 2018 untuk kategori negara destinasi bagi rawatan perubatan"

 

- International Medical Travel Journal (IMTJ)

Dalam beberapa tahun terakhir, dengan pengangkutan udara yang lebih murah, Malaysia telah menjadi destinasi popular bukan hanya untuk pelancong tetapi juga menjadi negara tujuan untuk rawatan perubatan kerana mutu doktor dan hospital yang sangat baik serta biaya yang terjangkau. Menurut Malaysia Healthcare Travel Council (MHTC), Malaysia juga merupakan salah satu tujuan utama masyarakat untuk rawatan perubatan selain Costa Rica, Columbia, Mexico, Thailand dan Singapura.

 

Kuala Lumpur, Penang dan Melaka merupakan pusat perubatan di Malaysia yang menjadi rujukan untuk berubat bagi warga negara asing khususnya Indonesia. Ketiga kota tersebut memiliki lapangan terbang yang memudahkan pesakit asing untuk datang.

 

Selain itu, Malaysia memiliki beberapa doktor pakar terbaik di Asia. Kebanyakan dari mereka memiliki latar belakang pendidikan dari AS, Australia dan UK. Kelebihan lainnya adalah doktor di sini dapat berkomunikasi dalam berbagai bahasa sehingga memudahkan pesakit dalam memahami penyakitnya dan mendapatkan rawatan yang tepat. Saat ini, beberapa hospital di Kuala Lumpur dan Penang merupakan hospital yang pertama di Asia Tenggara yang tersertifikasi Joint Commission International (JCI) berwibawa dari Amerika Syarikat.

"Rawatan perubatan anda tidak lagi dibatasi oleh geografi atau biaya. Rantau Medi Trip menjadi perantara yang menghubungkan pesakit ke penyedia layanan kesihatan terbaik di Malaysia sehingga mereka dapat menemukan rawatan yang tepat."

Rantau Medi Trip berusaha untuk memenuhi setiap keinginan klien untuk rawatan penyakitnya. Anda tidak perlu khawatir tentang apa pun dan anda dapat menumpukan perhatian pada rawatan dan pemulihan anda. Silakan klik pada butang di bawah ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang layanan yang kami tawarkan:

"Rantau Medi Trip bertindak sebagai fasilitator atau perantara bagi pesakit dan hospital."

AJUKAN PERTANYAAN

SILAKAN ISI SEMUA BAHAGIAN DENGAN BENAR. INFORMASI YANG  ANDA BERIKAN AKAN DISIMPAN SECARA AMAN DALAM DATABASE KAMI.

Tel: +60 12 6810227

19, Jalan Wangsa 3, Taman Wangsa UKAY, 68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

Copyright © 2017-2019 by Rantau Medi Trip

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon